Jul og forventninger

Dec 19, 2021

Jeg er ikke juleferie modus ennå…
Er du?
Men jeg har mange varme tanker om jul. Jeg elsker tanken om jul. Noen tanker er fantasier andre er mer relatert til virkeligheten.

Julen lever i hjertet mitt. Jul for meg handler mye om gode følelser og godt samvær. Gode følelser som ro, glede, stillhet, fred og takknemlighet. 

Men det er vel ikke bare jeg som har mange fine fantasier om den perfekte julefeiringen? For meg er de til inspirasjon. Men noen ganger stemmer ikke virkeligheten med fantasien om den «perfekte» julen.

Det å avklare forventninger gjør at julefeiringen kan bli mer hyggelig. 

Om vi har forventninger til at noen har forandret seg kan det føre til at vi blir skuffet og det legger en demper over julefeiringen/samværet. Personlig utvikling er ikke noe som skjer tilfeldig og det er ikke noe jeg vil anbefale å "dytte" på noen andre. 

Uansett om du ønsker eller håper på at noen har blitt annerledes er sannsynligheten ikke spesielt stor, om de ikke har valgt å utvikle seg. 

Når vi kan akseptere det kan det gi oss mer av de gode følelsene. 

Det å akseptere at de vi har rundt oss er som de er og vi er som vi er, mener jeg legger grunnlaget for godt samvær i julen.

Hva skal til for at du får en fin jul? 

Det vi kan endre på er vår innstilling, vi kan velge å tre ut av fantasien og inn i virkeligheten. Det gjør at vi kan justere oss.  

Et spørsmål vi kan stille oss er; Vil jeg gå inn i denne julefeiringen med fantasien min eller vil jeg forholde meg til virkeligheten? 

Det betyr ikke at fantasiene våre ikke skal inspirere oss.

Men med færre forventninger til andre åpner vi opp for å oppleve mer av de av de gode følelsene. De gode følelsene som fantasiene våre gir oss 🎄

 

 

Book en gratis kartleggingssamtale 

JA TAKK

Meld deg på nyhetsbrev