Gi deg selv mer glede og mindre stress

Jun 01, 2021

Jeg vil påstå at vi er heldige.

De fleste av oss har tak over hodet og mat på bordet, men det er allikevel ingen garanti for å ha det bra.
Stress kan suge margen ut de fleste av oss. Det gjelder både det ytre stresset som vi kan oppleve og det indre stresset.

For mye stress tar mitt fokus vekk fra glede.

Blir jeg for stresset så legger det lokk på livsgleden. Jeg husker at jeg trodde at det som ville gjøre meg lykkelig var å jobbe med lederutvikling i «corporate verden», det har jeg forsøkt og det ble for stressende for meg. Ikke min greie.

Da jeg var yngre og før jeg ble utbrent, tålte jeg mer stress. Det synes jeg har vært litt rart å akseptere, fordi mye av mitt selvbilde har vært knyttet opp mot hvor produktiv jeg har vært.

I dag tenker jeg, for å være helt ærlig, at en del av stresset «tålte» jeg fordi det ubevisst var knyttet opp mot status, om jeg fikk den statusen, nådde det målet, da ville jeg bli lykkelig.
De som er/var «populære» og «glade» var de som hadde mye på programmet, ikke sant? Er det ikke sånn vi på mange måter måler suksess i vårt samfunn i dag?

Men om det vi gjør ikke er det vi ønsker å gjøre, så hjelper det ikke hvor travle vi er, vi blir ikke mer happy av å fylle på med oppgaver som egentlig gjør oss enda mer stressa.
Det vet vi alle. Men om vi ikke klarer å si «nei», så gjør vi det.

Den eneste grunnen til at onlinekurset «Vær autentisk-du er bra nok» går ganske dypt er fordi vi skal kunne klare å si «nei». Sette grenser, sånn at vi kan gi mer plass til mer autentisitet og mer glede.

Om gleden hele tiden er på den andre siden av veien som vi går på, vil vi aldri «nå den».

Derfor er viktig å gi plass til det som gir oss glede, nå. Glede finnes ikke på blåresept. Det er ikke noe vi kan plukke med oss på en «flaske» neste gang vi er i butikken.

Når det kommer til glede og hvor mye glede vi opplever så står det for egen regning. Jeg liker å se på det som «power», fordi det betyr at vi faktisk kan påvirke hvor mye glede vi opplever.

Jeg har en venninne som har vært utsatt for en ekstremt tøff ulykke og hun fortalt meg «Jeg satt og gråt, var sint, var lei meg- jeg var helt knust, men jeg kunne ikke sitte sånn resten av dagen. Jeg brukte ca. 15.minutter hver morgen på det, og så bestemte jeg meg for at nå skal jeg fokusere på å komme tilbake».
Hun er helt rå, for all del, men hun tok et valg, et aktivt og bevisst valg. Hun satte en grense. Hun sa «nei», nå holder det. Hun skiftet fokus, bestemte seg og gjennomførte. Beundringsverdig.
I dag, er hun som jeg husket henne før ulykken, hun har den samme spiriten.

Å kun fokusere på det som er vanskelig for oss gir oss ikke mer glede. Å fortsette med å gjøre det som ikke gir oss glede gir oss ikke mer glede. 

Men for å kunne velge glede trenger du å vite hva som gir deg glede, hva som er din lidenskap og hva som gir deg «lyst». Og så må vi ha guts til å velge det og gjennomføre…  

Noen ganger opptager vi at det som en gang gjorde oss glade gjør oss likeglad, vi bryr oss ikke lenger. Vi er i endring. Det er helt ok, det betyr at det er noe annet du skal få oppleve, noen andre muligheter.

For det er meningen at vi skal ha det godt og det er meningen at vi skal være glade. Ikke hysterisk jublende og i en konstant lykkerus, men kjenne på en sånn grunnleggende glede/tilfredshet.
Det å leve et autentisk liv har opp og nedturer, men å velge og leve mer autentisk handler om å velge og gjøre mer av det som gir deg glede.

Hva kan du gjøre i dag som kan gi deg hverdagsglede?

Gå på kafe med en venn/venninne.
Kjøpe noen blomster.
Ta imot komplimenter.  
Støtte noen du er glad i.
Sende en hyggelig tekstmelding til noen du bryr deg om.
Ikke lese e-post, fra jobben, etter kl.18.00.
Sette deg et stille sted og nyte at det er sommer.
Ta på deg sommertøy og feire at «endelig» er sommeren her.
Chille i solen med en bok.

💚

Nadia

Book en gratis kartleggingssamtale 

JA TAKK

Meld deg på nyhetsbrev