Tid for endring

Aug 19, 2021

Høsten er her og det er tid for endring. Å lage onlinekurset «Vær autentisk- du er bra nok» har endret meg.

Det å ha «alle hattene» har til tider vært krevende + at jeg måtte se nærmere på det jeg synes har vært/er vanskelig.

Hver gang jeg hadde lyst til å gi opp (fordi det har vært en prosess), så tenkte jeg på alle de som ville få glede av kurset. Alle de som også ønsker å utvikle seg og bli mer autentiske. Bli mer trygge. Det var noe av det som inspirerte meg til å fortsette de gangene det var krevende. 

Når jeg tenker på de som var med på det første kurset og hvor modige de var (er) og hvor ærlig de delte, og de varige endringene de har opplevd med kurset blir jeg glad og takknemlig. De fikk den kursopplevelsen som hver av og en av dem skulle ha, fordi de la inn en innsats. 

De aller færreste av oss klarer å ta prosessen mot mer autentisitet helt alene. Jeg har fått støtte på min vei mot mer autentisitet. Mye kan vi fortsette å gjøre alene, ved behov, når vi har fått noen verktøy, flere perspektiver og en større forståelse. 

Det er også veldig givende å oppleve tilhørighet med andre som er interessert i samme temaer. (Vi har livesendinger hver tirsdag kl.18.00). 

Et av mine mål med kurset er å styrke din tro på deg selv. Det gjør jeg best når jeg er ærlig, direkte, intuitiv og omsorgsfull. 

Har vi gode venner kan de hjelpe oss og være til støtte. Jeg har gode venner som har vært der for meg, men jeg trengte å gå dypere for å finne mitt senter. Jeg hadde noen opplevelser i bagasjen, og det å surre rundt i egne tanker hjalp ikke. Jeg trengte også å ta grep og legge inn en innsats, for jeg var støkk i min egen historie. 
Noen ganger vippes jeg av pinnen og mister balansen. Men med et annet ståsted finner jeg tilbake til mitt senter mye raskere. Før kunne jeg bruke 3 uker på noe som jeg nå bruker 1-2 dager på. Andre ting, skjer bare ikke lenger. 

Før jeg fant mitt senter søkte jeg til stadighet andres bekreftelse og anerkjennelse, men jeg visste ikke at det var det jeg holdt på med… Jeg trodde jeg var «meg». Det er det vi tror når vi ikke vet hvem vi er 😉

Når vi tror at vi ikke er «bra nok» begrenser det oss. 

Vi holder tilbake hvordan vi har det, hva vi mener, føler og tenker. Ikke bare ovenfor andre, men også ovenfor oss selv. Det er min erfaring. Mye av dette skjer ubevisst. Men så kan det være at vi har en opplevelse som vi opplever som krevende (sykdom, skilsmisse, dyp kjærlighetssorg, miste jobben, blir utbrent eller noe annet), og etter slike opplevelser ser vi ofte mer av hvordan vi tenker, men også hva som betyr noe for oss. Sånne opplevelser gjør ofte det ubevisste mer bevisst. 

I kurset får du også muligheten til å gjøre mer av det ubevisste bevisst. Slik at du kan få mer frihet. Frihet til å være den du er. Jeg liker frihet. 

Vi dømmer oss selv for hardt når vi tror at vi ikke er «bra nok». Når vi dømmer oss selv på den måten vil vi ofte føle at vi må overkompensere.

  • Vi blir ekstra mye på tilbudssiden. «Jeg fikser det» «Jeg legger opp et opplegg» «Jeg tar den oppgaven, bare gå hjem du» «Det kan jeg få til»

«Klart jeg kan____________ (fill in the blank)»

  • Vi unnskylder oss for å være den vi er, og gjør oss «usynlige». Vi tar ikke plass.
  • Vi blir ekstra søte og hyggelig (selv om vi har lite overskudd).
  • Vi må til stadighet legge inn aktiviteter for å «booste energien- fylle på» selv om de aktiviteten ikke nødvendigvis er bra for oss, eller gir oss en langvarig virkning.
  • Vi blir ekstra «sterke», for vi vil ikke være til bry.


Den gode nyheten er at dette kan du endre med bevisst oppmerksomhet.

Bevisst oppmerksomhet kan trenes opp, det er en ferdighet. Det er ferskvare akkurat som autentisitet. De to er en «match made in heaven».

Når vi blir mer bevisst oppmerksomme vil vi se at det er følelsene våre som bestemmer handlingsmønstrene våre. Derfor er en hel modul i kurset viet til følelser. Uten å ha kontakt med følelsene våre og ha kjennskap til dem vil de kunne spenne beina på oss. Jeg øver meg fortsatt på å forstå følelser og jeg synes det er (skit) spennende, og noen ganger er det krevende. 

Følelsene våre hjelper oss med å kommunisere. Om vi alle hadde vært «gode til å kommunisere» hadde vi også hatt mindre behov for å overkompensere. Noen ganger krever det mot å kommunisere det vi har på hjertet.

Det er oppgaver i kurset som hjelper deg med det. I kurset lærer du også kommunikasjonsteknikker som vil støtte deg i å formidle det som er sant for deg slik at behovet for å overkompensere blir mindre.

Har du lyst til å melde deg på kurset? 

Er du klar for endring? Kjenner deg motivert ?
Bli med, du er hjertelig velkommen.

Har du noen spørsmål til kurset? Send meg en e-post så avtaler vi et uforpliktende Zoom-møte. hei(alfakrøll)nadiaghouas.no

PS! Det er livesending kl.18.00 på FB i dag. Bli med om du har tid og lyst 💚

Book en gratis kartleggingssamtale 

JA TAKK

Meld deg på nyhetsbrev